De gemeente Tilburg vind het belangrijk dat de wijk ook in de toekomst een fijne en gezonde plek is om te wonen. We werken daarom samen met inwoners aan het verminderen van het energieverbruik, zodat de gemeente stap voor stap energieneutraal wordt. Zo voeren we warmtescans uit in de omgeving Korvel, Trouwlaan en Uitvindersbuurt. De bewoners van de geselecteerde woningen hebben een brief ontvangen en konden zich afmelden als ze niet wilden deelnemen.

Tijdens een koude nacht in februari zijn de voorgevels van de woningen vanaf de straat gescand door het gespecialiseerde bedrijf Heatpulse. De camera ziet waar aan de buitenkant van het huis warmte lekt. Veel warmte uit woningen gaat namelijk onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Je verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort, als je warmteverlies tegengaat door slim te isoleren. De warmtescans van de gevels in Tilburg-Zuid laten duidelijk zien waar de warmtelekken van de woningen zitten en wat het de bewoners kan opleveren als ze hun woning beter isoleren. Met behulp van de scans worden isolatieadviezen opgesteld.

Energieadvies op maat
Heb je geen brief ontvangen en wil je toch graag energieadvies op maat voor je woning? Of heb je het isolatierapport ontvangen, maar heb je behoefte aan een uitgebreider advies? Je krijgt korting op een onafhankelijk advies van een professionele adviseur van een Tilburgse energiecoöperatie. Samen bekijk je welke kleine en grote maatregelen je kunt nemen, afgestemd op jouw woonsituatie en energieverbruik. Ook krijg je een handig stappenplan met de kosten en opbrengsten van maatregelen. Voor een online adviesgesprek betaal je € 20,-. Met een concrete vraag kun je gratis bellen via 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 – 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.duurzamertilburg.nl onder ‘Energieadvies op maat’.

 

Al ruim 1000 Tilburgse huishoudens voorzien van Energiebox en advies
Toch besparen op je energierekening, zonder grote investeringen te doen? De gemeente Tilburg biedt je een gratis energiebox mét energieadvies voor jouw woning aan.

Energiecoaches helpen Tilburgers bij het besparen van energie in hun woning. De komende maanden zijn ze in omgeving Korvel, Trouwlaan en Uitvindersbuurt. Inwoners die in aanmerking komen voor de box mét advies krijgen een brief van de gemeente of woningcorporatie en kunnen zich gratis aanmelden. Met kleine maatregelen kun je tot wel € 250,- per jaar besparen. Dat is goed voor je portemonnee, je woonplezier én het klimaat!

Hoe werkt het?
Meld je snel aan voor een energiebox mét energieadvies voor jouw woning. Je krijgt een box met energiebesparende producten, zoals een ledlamp, radiatorfolie en tochtstrip. Je kunt kiezen uit drie typen boxen. De Tilburgse energiecoach geeft vervolgens tips en informatie over kleine maatregelen om energie te besparen. Je kunt daarvoor bellen, of je online aanmelden via de website. Bel 013-30 341 86 op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur of ga naar www.energiebox.org/tilburg

Al ruim 1000 Tilburgse huishoudens gingen je voor en gaven de energiebox mét advies gemiddeld een 8,4.
“Op een leuke en ontspannen manier vraagt de coach je alles over het energiegebruik in huis. Het advies is vrijblijvend, maar super behulpzaam om actie te ondernemen!” – Tilburger uit de wijk Fatima