Visuele Visionairs gezocht
Visuele talenten met een frisse blik op de omgeving worden opgeroepen om mee te doen aan posterwedstrijd ‘De Ideale Buurt Maken We Samen’. CAST, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg schrijft deze posterwedstrijd uit om ontwikkelingen rondom duurzaamheid en wijkvernieuwing voor een breed publiek toegankelijk en tastbaar te maken. We geloven dat de verbeeldingskracht van kunstenaars en ontwerpers positieve energie bij mensen los kan maken.

Visualisatie van: ‘De Ideale Buurt Maken We Samen’
Hoe ziet nieuwe energie in de wijk eruit? Hoe verbeeld je de ideale buurt? Hoe laat je de kracht van een wijk zien? Het ontwerp afgebeeld op A2 posterformaat mag zowel een surrealistisch, fictief droom- of toekomstbeeld zijn, een realistisch ontwerp, een collage van beelden, evenals een abstract ontwerp. Een visualisatie die nieuwsgierig maakt en aanzet tot positieve energie, duurzame betrokkenheid en actie voor de ontwikkeling van je buurt.

Oproep voor visueel visionairs
Iedereen met visuele talenten wordt opgeroepen om mee te doen. CAST is nieuwsgierig naar een diversiteit aan creatieve invalshoeken. We zijn op zoek naar toegankelijke, aanstekelijke frisse creatieve visualisaties die inspireren en tot de verbeelding spreken. Ben je kunstenaar, ontwerper, student aan een creatieve opleiding, professional in architectuur en stedenbouw, of gewoon een bewoner met een visueel talent of een goed idee? Dan zoeken we jou!

Postercampagne
Drie winnaars worden door een jury geselecteerd en ontvangen voor hun ontwerp een prijs van €500,-. De drie winnende posters worden vanaf maart middels een intensieve campagne verspreid via de (online) kanalen van CAST én Marketing Tilburg. Daarnaast zullen de posters in de straten van Tilburg te zien zijn om bewoners te inspireren. Deze postercampagne zal het startschot zijn van de inhoudelijke programmalijn Stad vol Energie, waarmee CAST in 2021 actief aan de slag gaat.

Praktische Info

Wat: Oproep Posterwedstrijd De Ideale Buurt Maken We Samen
Voor Wie:  visuele talenten uit alle disciplines
Aanmelden: stuur je ontwerp uiterlijk zondag 31 januari 2021 per mail naar Claudia Aarts van CAST