mei 3rd

Werkgroepen Leefbaarheid in Oud-Zuid

Door Wijkraad Zuiderkwartier

In Oud-Zuid houden vier werkgroepen leefbaarheid zich bezig met het bevorderen van de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk.

De werkgroepen zijn ieder in een bepaald gebied actief:

• BONT (Bewonerscommissie Omgeving Nazarethstraat-Trouwlaan)
  • Buurtraad Oerle
  • Werkgroep Leefbaarheid Trouwlaan/Zeeheldenbuurt
  • Werkgroep Leefbaarheid Uitvindersbuurt & Korvelse Hofjes

De leden van BONT hebben samen met andere bewoners twee keer gezorgd voor een schoon Stadspark met een succesvolle opschoonactie tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Na ongeregeldheden in het parkje aan de Zomerstraat en in het Stadspark is op beide plaatsen een genotmiddelenverbod gekomen dat voor een jaar is verlengd. Omdat er te hard werd gereden in de Nazarethstraat en de Trouwlaan hebben lachende of treurende smileys de automobilisten tijdelijk op hun snelheid gewezen. Het resultaat is dat er nu minder hard wordt gereden. Verder houdt BONT zich bezig met het signaleren en bestrijden van parkeer-overlast en overlast van kamerverhuurpanden.

Buurtraad Oerle is van plan om vijf afsluitbare poorten bij de brandgangen in de Generaal Hertzogstraat, Generaal Kockstraat en Lucas Meijerstraat te realiseren. Ook houden de leden zich bezig met de vele bijplaatsingen van afval bij de ondergrondse containers aan de Generaal Smutslaan en bij de containers op de hoek Oerlesestraat /Trouwlaan. Buurtraad Oerle is te vinden op Facebook.

Samenwerking tussen bewoners van de Veestraat en Werkgroep Leefbaarheid Trouwlaan/Zeeheldenbuurt heeft ertoe geleid dat het speeltuintje in de Veestraat helemaal is opgeknapt. Ook zijn er plantenbakken geplaatst. De leden van deze werkgroep hebben contact met elkaar via een groepsapp.

Leden van Werkgroep Leefbaarheid Uitvindersbuurt & Korvelse Hofjes hebben in de Conradhof de plantenbakken veranderd in kindertuintjes. Op de vijfsprong bij Conradhof / Gerard Mercatorstraat is na een 30 km-actie een bocht in de weg gelegd, waardoor auto’s daar minder hard kunnen rijden. Bij Calandhof richting Fokkerpark is een grote kuil in het voetpad opgehoogd. Zodoende houden voetgangers na een plensbui voortaan droge voeten. Op 11 maart 2017 heeft deze werkgroep in het Fokkerpark een geslaagde schoonmaakactie gehouden waarbij wijkwethouder Erik de Ridder een van de vrijwilligers was. Er zijn plannen om de schoonmaakactie te herhalen. Werkgroep Leefbaarheid Uitvindersbuurt & Korvelse Hofjes heeft een Facebookpagina.

De werkgroepen leefbaarheid zijn bereikbaar via info@wijkraadzuiderkwartier.nl.

De werkgroepen maken deel uit van Wijkraad Zuiderkwartier. Ze werken samen met Gemeente Tilburg en worden ondersteund door het sociaal werk van ContourdeTwern.

Uw naam *: Uw email *: Uw email adres wordt niet getoond bij uw reactie
Reactie*: